Translate

Saturday, August 29, 2015

Feriestart! 17/8

Da er vi endelig på veien igjen, og målet er Kroatia.
 Vi starter forsiktig med ferjetur fra Langesund til Hirtshals. Første stopp blir på en bobilplass i Hobro hos Jens Olesen. Her står vi på en bondegård på gårdsplassen,
 ikke verdens fineste plass men for kr.75,- med strøm duger det godt til en overnatting. 
Vi velger å stoppe tidlig denne dagen da vi begge har jobbet hele helgen.

Ferjekø i Langesund

På gårdsplassen hos Jens Olesen!

Neste dag blir en langetappe nedover i Tyskland retning mot Leipzig. 
Vi kjører motorvei hele dagen og utpå ettermiddagen dumper vi opp i en ulykke
 og blir stående en stund men ikke altfor lenge heldigvis.

En liten matpausestopp!

Og så sto vi der da.....

Og så kommer regnet som fortsetter langt utover natten. Vi velger å stoppe når kl nærmer seg 18. Da har vi kommet nær Wolfsburg og plottet inn campingen på GPS'en. Vi valgte camping Tankumsee, en flott campingplass med fine fasiliteter. Fikk ikke med oss så mye av omgivelsene dessverre pga været.

Camping Tankumsee.

Dotømming skal visst også dokumenteres i følge mannen.......

Reisen fortsetter og denne gang retning Salzburg. Det tok oss noen timer på nydelige veier før vi forsto at vi var på vei i feil retning. Vi skulle mot Østerrike og nå fant vi ut at vi var på vei mot navnesøsteren i Tyskland. Så da var det bare å dreie ut på motorveien så vi fikk hentet oss inn igjen. Etter noen timer på veien igjen var det på tide å finne en camping igjen, og denne gangen dukket det opp et kjent navn. Nemlig Camping Tauber-romantik. Så da ble det et lite gjenbesøk på denne plassen. Vi spiste et deilig måltid på Vertshuset det Sorte Lam før vi tok kvelden. 

Camping Tauber-romantik

Neste dag fortsetter vi mot Østerrike og Zell am see. Vi starter med motorvei og svinger av ved Bad Reichenhall og kjørte mot Grossglockner hochalpenstrasse. Det startet med nydelig utsikt til vi kjørte rett inn i tåka. Den omsluttet oss hele veien opp til toppen. Men på veien ned forsvinner tåka og utsikten som møter oss da er helt fantastisk. Kjører gjerne dette passet en gang til om vi kan få med oss utsikten på begge sider av fjellet.


Flott rasteplass ved Bad Reichenhall.

Idyll fra Østerrike 

Rett før vi møter tåka
Og der var den gitt, ikke mye sikt her....

På passets høyeste punkt Hochtor 2504 moh.
Så åpnet det seg endelig.

Ser ut som kuene trives i høyden også.


 På veien ned styrer vi mot Heiligenblut og deretter Winkler hvor vi fant en nydelig liten campingplass. Camping Lindlerhof er en gårdscamping i de vakreste omgivelser. Den kan vi varmt anbefale, også for deg som reiser med barn. Her har de virkelig lagt til rette for et trivelig opphold. Og for bare 20€ natten inkl. Strøm. 

Heiligenblut


Fargerik nabo!
Alt fra vakre Camping Lindlerhof!Pløckenpass neste....
Så var vi i Italia


Utrolig trange snirkler på denne veien ned.


Nede fra fjellene igjen.

Et lite glimt fra Slovenia!

Da er det Kroatia neste!No comments: