Translate

Sunday, February 8, 2015

Sri Lanka! 24/1 - 6/2

Da var det tid for årets vinterreise og denne gangen falt valget på Sri Lanka.

Etter en lang periode med reiseabstinenser pga manglende vintersko på vår fine bobil er
vi endelig på tur igjen. (Neste år blir det vinterdekk!)

Vi møtte opp på Gardermoen i god tid og vel der er beskjeden at flyet dessverre er 3 timer forsinket. Det burde jo ikke være noe stort problem, det var bare det at flyet vi skulle
dra videre med gikk bare 2 timer etter bestemt landing i Doha. Nå ville vi ikke rekke flyet og vi fikk beskjed om at ingen kunne fortelle noe mer før vi hadde landet i Qatar.
 Så litt over 3 timer forsinket og midt på natten måtte vi stå i en lang kø for så å bli sendt på hotell over natten for å vente på neste fly. Det skulle ta av 12.25 påfølgende dag. 
Det skal sies at servicen var upåklagelig og flyr gjerne med Qatar Airways igjen.
 Vi ble kjørt til døren på hotellet, og ble hentet og kjørt tilbake til flyplassen dagen etter uten at det kostet oss et øre og ikke et spørsmål stilt. Vi fikk også penger til å kjøpe mat for både på Gardermoen mens vi ventet og på hotellet om vi ville.

Men nå var vi endelig på flyet til Sri Lanka og landet der litt før tiden. På flyplassen sto sjåføren fra hotellet, og så ventet en nesten 3 timer lang kjøretur til Hikkaduwa.
 Når vi endelig var fremme var det bekmørkt og sent på kvelden, og vi var mildt sagt litt skeptiske til hvor vi egentlig hadde havnet. Vi så ikke en butikk, restaurant eller for den sakens skyld et levende menneske på veien. Lurte litt på om vi hadde havnet midt i jungelen langt utenfor sivilisasjonen. 

Heldigvis viste det seg at vi ikke var langt unna noe som helst når dagslyset endelig kom og vi våknet i fra koma etter en lang reise. En kort spasertur unna ligger stranden og hovedgaten i Hikkaduwa. Her ligger butikkene tett i tett, om de kan kalles butikker med sitt begrensede utvalg. Her må man springe fra lokale til lokale for å finne det man trenger. Små små butikker med litt her og litt der. Det er som å reise langt tilbake i tid, har ikke sett noen supermarkeder her ennå i hvertfall!


Hotellet vårt er enkelt men helt greit med alt vi trenger, bortsett fra en restaurant på kvelden. Vi har stort fint rom med høyt under taket og AC som virker. :-) Veldig viktig! For det er VARMT! Veldig varmt. Dessuten har vi en flott uteplass.


Hotel Thai Lanka!

 Litt solbrente er vi allerede selv etter bare en liten svipptur på stranda første dagen. 
Det finnes nesten ikke solstoler på stranden som vi er vant til fra de fleste stedene
 vi har besøkt.
 Ikke noe problem tenkte jeg, bare å kjøpe en luftmadrass det. Men det skulle vise seg å ikke være så enkelt for det har de visst ikke heller.... Tror det må være det første stedet jeg har besøkt som ikke har strandkiosker med badeleker overalt langs stranda. Men vi investerte i et strandtelt i sommer og det kommer til god bruk nå, for jeg er helt avhengig av tilgang på skygge. I motsetning til min mann som gjerne ligger og nyter livet midt i solsteken.No comments: